Αγοραστός για Προσφυγικό: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση «ομηρίας»

admin
Read Time1Second

Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό και παράλληλη οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), συμμετέχοντας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων», o κ. Αγοραστός υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί ένα modus vivendi της Ευρώπης με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, με τα θαλάσσια σύνορα να είναι ανοιχτά και τα σύνορα προς την Ευρώπη να παραμένουν κλειστά».

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σηκώνει το βάρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος και η λύση πρέπει να δοθεί από την Ευρώπη, με τη στήριξη, όχι μόνο των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «περισσότερα από 5 εκατομμύρια Έλληνες είναι οικονομικά ανενεργοί, οι άνεργοι ξεπερνούν τους 850.000 ενώ ο ενεργά οικονομικός πληθυσμός μόλις που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια».

ΠΗΓΗ:

0 0
0
Happy
0
Sad
0
Excited
0
Angry
0
Surprise
Next Post

Απέχουν από τη ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 - Αποχώρησαν από τη Βουλή, τους ακολούθησε η Ελληνική Λύση

Απόχωρησαν από τη Βουλή ΜέΡΑ 25, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, χωρίς να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το αν θα υπάρξει Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis. Ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή δήλωσε ότι το κόμμα του, όχι μόνο θα αποχωρήσει από […]
[wonderpluin_audio id="1"]

Εγγραφή στο Farsala Press