Αναστασιάδης: Κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

admin
Read Time2Seconds

Μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, από το Κάιρο, στο πλαίσιο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

«Με σαφή τρόπο, η κοινή διακήρυξη του Καΐρου καταδικάζει τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους και και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της τριμερούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ο ρόλος της αναβαθμίζεται.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έκανε λόγο για κλιμάκωση και εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, εξαιτίας μονομερών ενεργειών, που αποβλέπουν στο κλονισμό και στη διατάραξη της σταθερότητας των χωρών της περιοχής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι οι τελευταίες «απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας και η πρόθεση διενέργειας ερευνητικών γεωτρήσεων εντός διεθνώς αναγνωρισμένων και αδειοδοτημένων τεμαχίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο μολύνουν το κλίμα και κλιμακώνουν τις εντάσεις, αλλά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του διεθνούς δικαίου».

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτουμε ούτως ώστε να τερματιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις και να υπάρχει πλήρης σεβασμός στην απρόσκοπτη ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η συνεργασία των κρατών στο τομέα της ενέργειας βασίζεται στην θεμελιώδη αρχή πως η ανακάλυψη υδρογονανθράκων μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία και σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

{https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1181576901212692483?s=20}

ΠΗΓΗ:

0 0
0
Happy
0
Sad
0
Excited
0
Angry
0
Surprise
Next Post

OHE: Ανάγκη να γίνουν προγράμματα για νέους πρόσφυγες και μετανάστες - Αναγνώρισε την υποστήριξη της Ελλάδας

Tην υποστήριξη που παρέχει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο που έρχονται στην χώρα μας, αναγνώρισε με δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη, η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Νεολαία, Τζαγιάθμα Βικραμαναγιάκε. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το […]
[wonderpluin_audio id="1"]

Εγγραφή στο Farsala Press