Τα παράνομα κολωνάκια των πεζοδρόμων(;)

Σε ρόλο τελωνειακού σταθμού έχουν αναδειχθεί τα περίφημα κολωνάκια, που απαγορεύουν μερικές φορές ακόμη και αυθαίρετα, την διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους της πόλης μας.
 Στη φωτογραφία θα δείτε αυτοκίνητα παρκαρισμένα και στην είσοδο του πεζοδρόμου και μέσα στον πεζόδρομο.
 Μπορεί να μας απαντήσει ο εμπνευστής του έργου που σχεδιάστηκε στο γόνατο, ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν τα κολωνάκια;
 Μήπως χωρίζουν τους Βόρειους απ’ τους Νότιους;
Όταν οι πεζόδρομοι είναι γεμάτοι από παρκαρισμένα οχήματα δεν νομίζουμε ότι το μέτρο είναι πετυχημένο και εξυπηρετεί τους σκοπούς του.
Μετά από σχετική έρευνα που έχουμε κάνει, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο (Λαμίας και 28ηςΟκτωβρίου) τα κολωνάκια δεν έχουν λόγο ύπαρξης γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος ποτέ δεν έχει χαρακτηριστεί ως πεζόδρομος.
Υπάρχει μόνο μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 160/2000 που δεν αναφέρει πουθενά ότι η 28ης Οκτωβρίου και η 25ηςΜαρτίου έχουν χαρακτηριστεί ως πεζόδρομοι παρά μόνο εγκρίνει κατά πλειοψηφία σχετικές μελέτες έργων πεζοδρόμησης επί των παραπάνω δρόμων.
Αμφιβάλουμε επίσης αν υπάρχει μελέτη ή απόφαση Δ.Σ. σχετικά με την διαχείριση πλατειών, πεζοδρόμων και κοινόχρηστων Δημοτικών χώρων….
Αν δεν υπάρχει, ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί ότι αρκετά σχετικά έργα έχουν σχεδιαστεί και εκτελεστεί αυθαίρετα.
Το συγκεκριμένο έργο το θεωρούμε παράνομο βάση του Κ.Ο.Κ. άρθρο 34 – ια και βάση της τεχνικής οδηγίας του Π.Ε.Χ.Ο.Δ.Ε. περί διαμπερότητας των πεζοδρόμων.
 Σε σχετική πρόσφατη καταγγελία προς τον Δήμο δεν πήραμε απάντηση ώς προς τα παραπάνω πάρα μόνο ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων πεζοδρόμων είναι ασφαλείς…
 Να ενημερώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια σε πυρκαγιά επισιτιστικού καταστήματος το όχημα της πυροσβεστικής δεν είχε άμεση πρόσβαση στο συμβάν με τα ανάλογα αποτελέσματα…
  Αν αυτό ο Δήμος Φαρσάλων το εννοοί ασφάλεια, εμείς το λέμε αμέλεια και μη τήρηση των διατάξεων  του νόμου, οπότε χρίζει η επέμβασης εισαγγελέα.