Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 28 Αυγούστου

Την Τρίτη 28 Αυγούστου έλαβε χώρα η γενική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τύμπας ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε το προεδρείο και το Σώμα.

«Μετέπειτα στην δήλωση του ο κ. Τύμπας έκανε αναφορά για τον δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν φέρνει την διαπλάτυνση του δρόμου, διαχωριστική νησίδα ενώ περιέχει και 12 κόμβους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λέμε ναι στον δρόμο, όχι στην συγκεκριμένη μελέτη, ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη και να δημιουργηθεί μια νέα μελέτη η οποία θα περιέχει διαπλάτυνση, νησίδα και δεν θα έχει κόμβους.

Επίσης κάλεσε όλους τους Συμβούλους στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στην σκεπαστή αγορά των Φαρσάλων την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.»

Μετέπειτα ζήτησε την τοποθέτηση από όλους τους Συμβούλους για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Σοφία Χατζηπλή η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζήτω μια επεξήγηση για το τι ακριβώς θέλετε κ. Τύμπα.

Ήρθατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως καμία ενημέρωση και δίχως να έχει μοιραστεί σε εμάς η μελέτη που έχετε.»

Μετέπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο οποίος τόνισε τα εξής.

«Την συγκεκριμένη μελέτη την κυνηγάμε οκτώ χρόνια, οκτώ χρόνια μετά καταφέραμε να εγκριθεί η συγκεκριμένη μελέτη και μας ζητάτε να την ακυρώσουμε.

Η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Θα είναι εγκληματικό να γίνει παρεμβολή στην μελέτη στο στάδιο που βρίσκεται.

Είναι αστείο να πούμε ότι δεν μας κάνει η μελέτη την οποία κυνηγάμε εδώ και οκτώ χρόνια, είναι εκτός πραγματικότητας.

Λέμε ναι στην μελέτη όχι στην κινητοποίηση.

Ακόμη ο Δήμαρχος προέβη στην ανακοίνωση ότι από την Περιφέρεια θα δημοπρατηθούν δύο έργα που αφορούν τμήματα της οδού Φαρσάλων – Λαρίσης ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και Φαρσάλων – Δομοκού ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της μελέτης περιέχει εγκρίσεις διαφόρων μελετών όπως η οδική μελέτη, η μελέτη ασφάλειας κλπ και βρίσκεται στην τελική πίστωση της μελέτης παράδοσης ύψους 140.000 ευρώ.»

Μετέπειτα τον λόγο πήρε ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης ο οποίος δήλωσε ναι στην μελέτη, δίχως όμως να θεωρεί κακή ιδέα την παράλειψη κάποιων κόμβων, ενώ δήλωσε ναι στην κινητοποίηση ως παράταξη.

Ο κ. Σπύρος Τσιάμπας δήλωσε ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι καθώς είναι αποδεδειγμένη η ασφάλεια που παρέχουν.

Ο κ. Σταύρος Πουλαράκης στην τοποθέτηση του δήλωσε ότι εμείς κυβερνούμε αυτόν τον τόπο και έχουμε την απόλυτη ευθύνη.

Λέμε ναι στην κινητοποίηση.

Η κ. Δέσποινα Συροπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει, είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας και πρέπει όλοι να πιέσουμε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Πριν την έναρξη της ψήφισης των θεμάτων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τοποθετήθηκαν και για διάφορα θέματα της Επαρχίας μας.

Για 2η φορά ο κ. Γκατζόγια ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο, σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε για τη χορήγηση στα αθλητικά σωματεία όσον αφορά  στους απινιδωτές, οι οποίοι πρώτον είναι χρήσιμοι για την υγεία των αθλητών και δεύτερον για την νόμιμη έκδοση αδειών στα αθλητικά γυμναστήρια (γήπεδα-αθλητικοί χώροι).

Επιπλέον αιτήθηκε  στον κ. Δήμαρχο την βράβευση του συνδημότη μας Γακόπουλου Αθανάσιου για την επινόηση της εργασίας του Πλαγιογωνίου Συστήματος, η οποία αποτελεί καινοτόμο επινόηση και συμβάλλει στην επέκταση της Μαθηματικής γνώσης. Τέλος, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί οτι  δεν υπάρχει αναφορά σου συστήματος στην Ελληνική και Παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ο κ. Γιώργος Αρσενόπουλος ζήτησε από το προεδρείο και την κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου την μελέτη που αφορά την ανάπλαση στον χώρο των Ρομά.

Η κ. Σοφία Χατζηπλή επεσήμανε την παύση λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης δήλωσε την επικινδυνότητα των αδέσποτων που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Τέλος ο κ. Σταύρος Πουλαράκης, έκανε λόγο για την έλλειψη φωτισμού επί της Οδού Θέτιδος.

Ο κ. Άρης Καραχάλιος έδωσε τις απαντήσεις.

Αρχικά τόνισε ότι θα υπάρχει από ένας απινιδοτής σε κάθε γήπεδο και θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αρχηγός της ομάδος καθώς και ο προπονητής για την λειτουργία τους.

Για την υπόθεση της βράβευσης αρχικά έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον κ. Γακόπουλο λέγοντας όμως ότι είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ώστε να γίνει μια βράβευση.

Στο θέμα των φαναριών ο κ. Καραχάλιος τόνισε ότι υπάρχει επικινδυνότητα και ήδη έχει προταθεί η αντικατάσταση τους με φωτισμό Led για καλύτερη λειτουργία.

Για το ζήτημα των αδέσποτων ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Φαρσάλων φροντίζει, περιθάλπει και αποπαρασιτώνει όλα τα αδέσποτα ζώα.

Ετησίως διαθέτουμε 12.000 ευρώ για παρασιτισμό, 7.000 για τροφές και φέτος διαθέσαμε και 5.000 περισσότερα.

Όσο υπάρχει αμέλεια από τους ιδιοκτήτες θα υπάρχουν αδέσποτα δυστυχώς.

Για την έλλειψη φωτισμού επί της Οδού Θέτιδος ο κ. Καραχάλιος απάντησε ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν και τα φώτα.

Ενώ για το θέμα των Ρομά τόνισε χαρακτηριστικά ότι η προσπάθεια του Δήμου είναι η αποσυμφόρηση του οικισμού και η ανάπλαση του.

Μετέπειτα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βάιος Νικολάου προχώρησε στην συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα εκτός από το θέμα (3) το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (κ. Γιώργος Αρσενόπουλος) .

1.Έγκριση τροποποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019 του Δήμου Φαρσάλων και εγγραφή νέου έργου με τίτλο “Αγροτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα στη θέση “Βλαχόστρατα” του Δήμου Φαρσάλων”.

2.Έγκριση υποβολή πρότασης με τίτλο “Αγροτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα στη θέση “Βλαχόστρατα” του Δήμου Φαρσάλων ”, στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” , στην Πρόσκληση ΙV στον Άξονα Προτεραιότητας “Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας”.

3.Λήψη απόφασης καθορισμού Δημοτικού Οικοπέδου μεταστέγασης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων και υποβολή Κτηριολογικού Προγράμματος προς το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

4.Έγκριση υποβολής πρότασης επιχορήγησης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου για την προσαρμογή τους σύμφωνα με το Π.Δ. 99/2017 (Πρόσκληση με αριθμό πρωτοκ. 31630/28-06-2018 του Υπουργείου Εσωτερικών).

5.Έγκριση και παραλαβή “Υποστηρικτικές Υπηρεσίες  για τη σύνταξη του φακέλου : Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Σταυρού Δήμου Φαρσάλων”.

6.Έγκριση τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικον. Έτους 2018.

7.Έγκριση αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2018.

8.Έγκριση διοργάνωσης της 13ης ετήσιας «ΓΙΟΡΤΗΣ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 2018» την 14, 15 & 16 /09/2018 και εξειδίκευση πίστωσης.

9.Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης της ορχήστρας Νέων του Δήμου με τίτλο: «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» για την ενίσχυση του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και εξειδίκευση πίστωσης.

10.Έγκριση φιλοξενίας των μελών της ιταλικής αρχαιολογικής αποστολής της Σκοτούσσας και εξειδίκευση πίστωσης.

11.Έγκριση δαπάνης φιλοξενίας αντιπροσωπείας «Γιατροί του Κόσμου» για την έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή καθώς και εξέταση ηλικιωμένων ατόμων και εξειδίκευση πίστωσης.

12.Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Φαρσάλων και των Νομικών Προσώπων.

13.Έγκριση ανανέωσης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον Φο.Δ.Σ.Α. με τίτλο : «Παροχή υπηρεσιών Ζύγισης στο ΣΜΑ Φαρσάλων».

14.Έγκριση ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμο με τον Φο.Δ.Σ.Α. με τίτλο : «Παροχή υπηρεσίας για την Υποστήριξη της λειτουργίας του ΣΜΑ Φαρσάλων».

15.Αντικατάσταση Υπευθύνου Εκπροσώπου του Δήμου, στην εγκεκριμένη Πράξη με τίτλο : «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212, του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ».

16.Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

17.Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και αιρετών του Δήμου για υπηρεσιακούς λόγους.

ΠΗΓΗ:

Μοιραστείτε το άρθρο
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο